Bakar min variant av focaccia!

Tog en promenad ut till MAXI förut och inhandlade lite ingredienser till ett gott matbröd, liknande en Itailensk focaccia. I äkta focaccia är det oliver, massa olja och flingsalt på bland annat. Min innehåller (förutom vatten, mjökk, salt och färsk jäst) grahamsmjöl, vetemjöl (70/30 ungefär), färsk, skivad tomat, färsk skivad avlång paprika (ser ut som en stor chilifrukt), en halv, skivad gul lök, 3 fint skivade vitlöksklyftor och riven morot (4 st små). Jag ska pensla den med ägg och toppa med pumpakärnor, solrosfrön och Himalayasalt.

 

Trodde först inte det skulle jäsa med alla olika lökar m.m. i men den har rest sig massor redan. Den ska få jäsa riktigt länge innan jag bakar den längst ner i ugnen på 225 graderC.

 

Återkommer med resultatet, I hope!

 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0